Esimesed päevad Teel


Esimene päev seljataga. Neid ridu kirjutades juba ka teine. Istun palverädurite öömaja köögis, kus käib vilgas askeldamine ja rahvas teeb süüa. Öörahuni on jäänud 40 minutit. Esimesed paar päeva on olnud füüsiliselt rasked. Samas on üsna raske ka hakkama saada selle osa päevaga, mis järgneb ränakule. Maksimaalsselt suudab inimene teel olla ehk kuus tundi. Koos puhkepausidega ehk kaheksa (Autori hilisem märkus: ka kolmteist pole üldse võimatu, jääb see eelnev ja järgnev hala ära). Kui ärgatud ja teele asutud kell seitse, siis rännak lõppeb hiljemalt viieks. Ja mis edasi? Hispaania on selline kummaline riik, et isegi süüa on enne kaheksat keeruline saada. Juua, seda küll. Aga õhtusöök tuleb hiljem. Ja nii me täna vaatlesimegi linna keskväljakul asuvaid restorane, kus keegi ei söönud. Näljasena, kuna hommikusöök möödus 10 paiku..

No vahepeal sai ka veidi teed ääristavatest maisipõldudest lisa haaratud. Peame tunnistama, et hommikul väga maisi raksu minna ei julenud. Kõikjal ümberringi oli kuulda hommikuse linnujahi püssilaske ja me polnud kindlad jahimeeste omandiinstinkti tugevuses ja ka mitte selles, kas rändurid laskjate jaoks just nii väga loetud on.. Veidi maiustamist siis vaid pealeõunat, mil olukord tundus olevat maha rahunenud.

Teisel päeval hakkab tekkima juba ka äratundmist ja sõbralikku suhtlust teiste teelistega. Veel mitte otsest, veidi kompamist vaid. Siin paistab olevat viisakas komme iga mööduvat rändajat omaltpoolt tervitada. Meie jaoks "ola" tundus valedele jälgedele juhtivat meie keeleoskuse kohta ja ka "hellow" ei tundunud ka nagu kohane. seega otsustasin tere ja tervist kasuks. Siiani on kõik tundunud minust aru saavat.

Lisaks kummaliselt hilisele söömaajale tundub kohalike olevat ka kummalisi arvutuskombeid. Toidu eest taheti ühtäkki 10 eurot rohkem kui arvutus näitas. Jätkus sõbralik ja pikk dialoog kohaliku baarmani ja Eesti ränduri vahel teemal, kuhu kadusid eurod. Baarmanil tundus olevat mõjuvaid põhjuseid, mida ta ka aktiivselt omas keeles esitas. Pärast 10 minutilist kummalist dialoogi kahes eri keeles jäi peale ikka maarahva matemaatika ja lahkusme ilma suurema tülita. Arusamist segaduse põhjustest ei saabunud.

No comments:

Post a Comment