Vene linn

Nha Trang. Terve reisi oleme arutanud - kus on venelased? Lennukis, mis tuli otse Moskvast - neid ei paistnud. Ka igal pool mujal siin riigis on kõrv vene keelt tabanud vaid paaril korral. Aga siin, mere ääres - on terve linn kaetud venekeelsete siltidega ja venelasi rohkem kui küll. Selles suhteliselt näotus linnas... Süüa saab, ujuda saab, lained suured. Aga ikkagi ei ole see linn, kus olla tahaks..

Jääme siiski paigale, kuna ees ootab kohtumine ühe teise reisiseltskonnaga. Kohtume ja edasi Da Lati läheb me reis juba kolmekesi. Päeva kaunistavad tuul, pilved ja vedelemine mudavannis.


Rollerisõit Aasia riikides vajab tugevat meditatiivset seisundit. Keskendunult tuleb tajuda kõiki teisi liiklejaid - nii neid tüüpe, kes tihedas mootorrattavoolus mingil põhjusel on oma seisukohaks valinud sõidutee, kui neid seltsimehi, kes sulle vastassuunas vastu liiguvad. Veidi sõites hakkad tajuma seda liikluse loogikat ja zeni - ja juba teed ka tiheda liiklusega tänavatel vasakpöördeid - ja vaid kindel usk, et keegi sulle küljelt sisse ei sõida - annab sulle selleks võimaluse.

No comments:

Post a Comment