Gooooood morning Vietnam...

Reis algab. Rahulikult. Kuni Moskvani niivõrd ootuspäraselt, et värve, mida manida, pole. Autoga Riiga. Riiast Aerofloti lennukis Moskvasse ja siin ma olen. Ees õlu, mis loodetavasti iga minutiga odavamaks läheb. Jälgime reaalajas netist rubla kukkumist ...

Aerofloti lennukis pakutud õnneküpsis annab lootust tulevikuks:"The business with new partners will be very profitable". Vaatame, kas leian need uued partnerid siit - Vietnamist. Või tulen neid hiljem koju otsima..

Ja Vietnam. Lennujaamas tundus, et me oleme midagi olulist maha maganud. Igal Vietnami saabujal on transporterilindil vähemasti kaks pappkasti. Pappkastid on tõmmatud üle kollase kilega ja nende sisu ei õnnestu kuidagi teada saada. Aga ilmselt üks ärivõimalus läks kohe kindlasti kaotsi... Eriti ärevaks teeb asjaolu, et ühe kasti peale "konjak" on kirjutatud. Kas tõesti oleks pidanud siia riiki saabuma oma joogiga?

Reisil siiani kõik sujub. Lausa igavaks kisub.. Hotellituba on küll akendeta, aga ilmselt osaliselt ka tänu sellele, on siin vaikne.

Nende ridade kirjutamisel veel ametlikku hommikut pole. Päike alles peidus ja kell on viie ümber. Reis siia kestis Tallinnast liikumahakkamisega kokku pea 24 järjestikkust tundi. Uni on olnud väga häiritud, nüüd juba kaks ööd järjest. Hakkasime kohvitassi taga magama jääma ja juba kella neljast maandusime voodisse, lootusega oma  uni kuidagi siinse elukorraldusega sünkrooni saada. Kell kaheksa õhtul silmi avades - ja avastades, et magatud vaid mõned tunnid - tekkis küll hirm,  kas hommikuni und peab... Pidas.. Peaaegu..

Euroopa Liidu esindus Hanois asub majas, mis on nimetatud tuntud multifilmikangelase järgi Lotte majaks. Siin töötab meile teadaolevalt ainus eestlasest Hanoi püsielanik - jälgides siit kõrgustest vaadet muidu üsna madalale linnale. See maja, see tütarlaps ja veel lisaks linn, mis täis paljut kummalist - ekskavaatoreid, mis juhtmete vahel tegutseda püüavad, motorollereid, teid, mille ületamine tundub enesetapuna, Lenin veel kõrgumas tänavatel inimeste kohal, raudteed majade vahel...  - olid kõik, mida enne voodisse ärakukkumist näha suutsime.

No comments:

Post a Comment