Tripadvisori parimad palad Kataloonias

Ka seekord oli meie peamiseks reisikonsultandiks Tripadvisor. "Things to do in Catalonia" listist sai läbi käidud terve esikümme. Natuke ka kõrvale võetud ilusaid kohtasid, mis tihtipale esinumbritele ära tegid. Kiire ülevaade siis käidust ja nähtust. 

Esimestest nimekirjas - Sagrada Familia Barcelonas ja lõbustuspark PortAventurast oli juba eelnevalt juttu. 

5. Oli Llevanti beach ja 9. Fnals beach Lloret del maris - ehk siis rannad Kataloonias. Nendes ka juba küllalt räägitud. 

Edasi:

3. Jardines de Santa Clotilde. Kellel eriline soov ilusas hoolitsetus aias kõndimise eest 6 EUR maksta, saab oma elamuse kindlasti kätte. 


4. Valgustusega purskkaevud Salous. Ilusad. Nagu ka paljudes muudes maailma linnades. 


6. Pont del Diable - ilus Roomaaegne Adveduct. Rahulik ja tasuta. Soovitan. 


7. Girona müüripealne ja 8. Girona katedraal. Girona Rahulik vanalinn, ja üllatavalt vähe inimesi. See linna suvine keskpäevane loidus mulle meeldis. Katedraal muidugi samuti sarnane tuhadete vanade kirikutega, aga polnud hullu. Ilus vanalinn, kus veeta üks päev müüride vahel rändamas. 



10. Parc Natural dels Algumalls de l'Emporada - binokkel kaasa ja linde vaatama. Mul binokkel koju jäi - aga ikkagi mõnus jalutuskäik mereni - kiire suplus ja tagasi. Hea matk kus lindude keskel omaette mõtiskleda. Sellel retkel käisin oma vabal päeval - üksinda reisimise päeval. 




Matku sai tehtud veel paar tükki, mis kõik olid täidetud ilusate vaadete ja loodusega: 

Ermita Mare de Deu de la Roca - mitte kaugel Miami beachist kirik mäepeal. Kirik ise muidugi suurt midagi väärt, aga tore kiviste mägede peal ronimine koos vaadetega garanteeritud:



Cana Pona Ttossa del mare lähedal, kuhu saab kõndida mööda paarikilomeetrist rada. Veel natuke oleks viinud, meid ka Cala Pola-ni, mis tripadvisori meelest palju kõrgemalt hinnatud. Aga kellaaeg ja kaasasolev kuueaastane lõpetasid seekord meie mereäärse matka lahesopikohvikus koos väikse ujumise ja puuviljajoogiga. 



No comments:

Post a Comment