Kataloonia omapärad

Mida siin siis on üllatavat ja teisiti? 

WC kultuur on siin üsna erinev. Enamustel tualettidel puudub lukk. Nii kaheksale inimesel mõeldud apartmenthotellis kui ka autorendifirmas. Ma isegi ei tea mida sellest järeldada. Kas siis tõesti need tegevused ei kvalifitseeru konfidentsiaalseks siin maal? Või on siin mingid muud rituaalid juhuks, kui keegi kogemata kedagist potipealt avastab? Jääb teadmata.. Üllatuskohtumisi õnneks õnnestub vältida. 

Teine tualetikultuuri eripära on tõsine tualettpaberi kokkuhoid. Kaheksale inimesele antakse kuueks päevaks üks kõige odavam rull tualettpaberit. Edasi pead sa iga järgnevat eraldi lunima minema ja hotelli enda varud on ka pidevalt lõppenud. Ei see ei ole ühe hotelli probleem - sama teema oli mõlemas korterhotellis, kus reisil viibimisime. Seega statistiline valim adekvaatne ja probleemi katvus 100%. Probleemist on õnneks vabad AirBnB öömajad. 

Põhjamaalasele arusaamatu tegevus käib siin valgusfooridega. Kui autoteel on jalakäijate ülepääs, siis autodele on fooris kolm võimalust: roheline, punane ja vilkuv kollane. Esimese kahega on kõik selge. Vilkuva kollase tähendus on arusaamatu. Kindel on, et see ei ole signaal, et kohe varsti läheb punaseks või roheliseks. Kollane võib vilkuda mitmeid minuteid. Kõik autod sellega liiguvad ja samal ajal võib jalakäiate fooris olla nii punane kui ka roheline tuli. Ei saa aru. Siiani õnneks kedagi alla pole ajanud ja ka ise oleme allajäämisest suutnud ennast eemal hoida.

Üks põnev ja arusaamatu teema on ka majade korruste kokku lugemine. See, et majade korruseid hakatakse lugema teisest ja all on "ground floor", on maailmas üsna tavapärane. Aga siin on maju, kus numbrite lugemine hakkab neljandast korrusest. Esimesed kolm on täistatud erinevate tähtedega. Selle praktiline väärtus ja mõte jäi mulle arusaamatuks. Aga meie Barcelona kolmanda korruse korterisse oli päris hulk aega ronimist.  


Kataloonia iseseisvuspüüdlustest ei hakka tänavatel just liiga palju silma. Vaid paaris kohas nägin seintel ja asfaltil sõnumeid, mis nõudsid poliitvangide vabastamist.





No comments:

Post a Comment