Köping

Ja nii me sõidame - lapsed märkamas vanemate öeldus vandesõnu ja peavad arvestust lunastusindulgentside üle - iga vandesõna = 1 EUR. Üksjagu raha on lapsed juba teeninud.. 

Nyköping, Norrköping, Linköping, Jönköping. Kusagilt leidsin, et Köping peaks vana-rootsi keeles turgu tähendama. Kui keegi peaks mind südasuvel Jonköpingi lähedusse mäe nõlvale vaatega järvele paigutama ja küsima, et kus me oleme - pakuks ma ilmselt mingit vahemere riiki. Veidi võib läbi käia ka Tai mõte. Külma Rootsit ei oskaks pakkuda. Ebapõhjamaine järv ja ebapõhjamised vaated.

Köpingeid ühendab see, et suvisel Laupäeval puuduvad neis vabad majutuskohad. Ka suure summa eest ei leia miskit. Korraks ilmuvad bookingusse paar tuba Linköpingis, aga hetk hiljem me ka neist ilma. Aeg hiline - telgid on siiani olnud lahtipakkimata, aga varustus on vähemalt kaasas. No aga kus sa ronid öösel pimedas võõras riigis telkima? Esialgne plaan näeb, ette Stockholmi lähedusse välja põrutada - sealt ikka miski voodi leiab. Aga silma jääb see kuusealune magaja märk kiirtee ääres. Ja lähemal vaatlusel ei osutugi see peamiselt karavanidele mõeldud peatuskoht ka telgi panekuks liiga ebamugavaks. Tagantjärgi võib öelda, et autod mürisesid pidevalt kõrva ääres - samamoodi nagu Kopenhaageni Hostelis, täispuhutav madrats oli veidi mugavam kui hostelis ja mustus meie ümber oli vähemasti meie enda tekitatud. Uni ei tulnud ikka - samamoodi nagu hostelis. Et siis - kui kõik on sama tuksis - siis milleks maksta rohkem? Hommikul ärgates värske õhk annab taas plusspunktid telkimisele.

 


No comments:

Post a Comment