Götheburg

Ei jõudnudki polaarpäeva. Polaarpäev oli planeeritult üks võimalikke reisi sihtpunkte. Auto suund pöördus lõunasse ja tekitas lootuse jõuda hoopis Taani Legolandi. Götheburg on sel teel järgmine peatus. Linn kuhu sai tehtud viimane tööreis enne koroonat. Juba siis sai mõeldud, et peab siia lastega tagasi tulema ja Lisebergi lõbustuspargi minema. Aga koroona ei luba - järgmised piletid parki on võimalik osta alles augustiks. Ega midagi - peab laevale siirduma ja otsima tee Legolandi. Vähemalt siiani on internetist jäänud mulje, et seal meid oodatakse. 

Göteborg võtab meid vastu hotellitoas, kus on küll aken, aga see avaneb otse pimedasse sisejalgpallihalli. Kartus, et keegi seal hommikul külvates palli taga ajama hakkab õnneks ei reliseeru. Aga põnevad on need hotellid, kui otsid odavamast otsast. Götheburgi päev sai peaasjalikult veedetud lähedal asuvatel saartel. Autovabadena on neid saari reklaamitud. Väikese reservatsiooniga on see ka tõsi. Motoriseeritud neljarattalised on seal küll olemas - aga oma olemuselt on nad pigem neljarattalised mopeedid. Rahuliku ajaveetmise kohana ja jalutamise paigana väga tore koht kuhu minna. Parkimine oli üksjagu segadust tekitav aga lahendatav. Sadama ääres olevad parkimiskohad olid vaid kohalikele, aga see info väga segaselt esitletud. Otsige kaugemalt. 5 EUR eest on võimalik päevaks probleemideta parkida 15 minutilise jalutuskäigu kaugusele sadamast. Või veel parem - minge kohale trammiga - sama ühistranspordi pilet viib teid ka kivisaartele, kust ka vajadusel kõhutäie saab. Üsna keskmiste Rootsi hindadega.

Mõned väiksemad saared on tühjad. Mõned kvalifitseeruvad vaid veest välja ulatuvad kiviks. Kasutamata maa, mis sobiks ilusti uue isikliku kuningriigi rajamiseks. Printsess on nõus printsessiks hakkama ja alustab sobivaima saare välja valimist. 

Vaikselt käivad mõtted ka selles suunas, kuidas koju saab. Ühe uitmõttena tekkib idee kojusõiduks läbi Leedu. Veidi hirmutab mõte, et laeva piletid Klaipedasse üle kahe korra kallimad kui Eestisse. Aga ehk kompenseerib odavam Baltikumi elu? Vaadates Klaipeda ja Palanga ööbimise hindu entusiasm raugeb ja Rootsi ja Taani ei tundugi enam maailma kõige kallimad kohad, kuhu perega reisida. Praegu siis ikkagi Taani edasi, eks hiljem näe kuidas koju tagasi.


No comments:

Post a Comment