Legoland

Järjekorrad, kõrged hinnad ja .... laste rõõm. Nurisemata seistakse järjekordades ja kui viimaks autosse jõuame, siis väiksem kukub hetkega... Et siis järgmisel hommikul taas oma parimas vormis olla. 

Rahvast on palju - koroona ei ole väga ridu hõrendanud. Sissepääsuks on täiskasvanule vajalik vaktsineerimissertifikaat. Või siis on vajalik vähemasti mingi paber, mis sertifikaadile sarnaneb. Kui taanlastele pole just QR koodi lugeja ajju sisse ehitatud. Igatahes vaadatakse paberit vaid silmadega.

Taani Piiriületus toimus probleemideta. Koroonasertifikaate uuriti veidi põhjalikumalt, kui Eestis. Pagansikusse vaadati sisse. Relvade ja gaasi kohta küsiti. Aga muidu läks kõik sujuvalt. Mis nii sujuvalt ei läinud oli Interneti kasutus Götheburgi ja Taani vahelise praami peal. Telia oli kasutuse lihtsalt ära keeranud. Elisal kõik toimis... kuni sõnumini, mis teatas, et Interneti on kasutatud juba 70% ulatuses kehtestatud rahalisest limiidist. Kodus vaatab kuidas ja kas me suudame Elisat veenda, et nii ilma küsimata ei ole ilus hakata rahvalt raha ära võtma.

Legolandi läheduses Hotellid on üsna kallid. Ja vähemalt meile tundus, et mõistlik on broneerita hotell ka kohe Legolandi piletitega. Telgiga oleks odavamalt saanud, aga tiheasustusega kämpingu pilt on nii tugevalt veel silme ees, et otsustasime hotelli kasuks. Ööbisime Veljes - vähem kui poole tunni sõidu kaugusel Legolandist. 

Taani hindadest - mulle tuli väikse üllatusega, et Taani on Sveitsi ja Singapuri järel keskmiselt netopalgalt kolmas riik maailmas. Seega ka üsna kõrge hinnatasemega - kõrgemaga kui Rootsis. Vaid õlu muutus odavamaks ja tavapoest ostes ka kangemaks.  Rootsis lubati tavapoes müüa vaid max veidi üle 3% õlut. 

No comments:

Post a Comment