Apuulia 2017

Reisid käivad nüüd selle järgi, millal lastel koolivaheaeg. Sellise suuruse grupiga pole ammu reisil käinud - ehk siis äkki kunagi väga ammu kusagil Peterburgis. Nüüd siis kuuene reisiseltskond.. Mitu erinevat vanuseklassi alates ühest aastast kuni minu vanuseni. Miks Apuulia? Kuna valikuvõimalused on suhteliselt piiratud, kui hakata reisi otsima paar nädalat enne puhkust. Teen reklaami: www.azair.eu annab võimaldab ilusasti otsida mõistliku ilmaga reise ja odavam neist oli Riiast Apuuliasse. Ei tundunud kõige hullem valik.

Ja siis teele. Kui teha plaan, et kui kuuest hommikul Riiga sõitma hakata peaks jääma piisavalt palju aega, et vahepeal jalga sirutada ja nutvat last rahustada ja poole kaheks jõuda lennujaama. Nagu paljude projektide planeerimisel saab täpseks vaid väga kindlalt paigal olev lõpptähtaeg. Startida suutsime kell kaheksa ja muude toimetuste raames jõudsime täpselt viis minutit enne õiget aega õigesse kohta lennule pääsemise sappa. Ja seda suhteliselt zenilt .. peaaegu ilma paanikata. Ja kõik, ka poolhaige laps, pidasid ilusasti ilma suurema jonnita vastu.

Et miks pannakse väikelapsega vanemad istuma akna alla.. See sai meile üsna valusalt ja siiski õnneks ka äärmiselt õnnelikult väga otseselt selgeks, kui üks üsna ebaviisakas läti mees otsustas kohvrit kukutama hakata. Õnneks oli seekord kukkumise sihtpunktiks last imetava ema pea ja vahejuhtum piirdus vaid väikse muhuga. Aga poleks olnud seda pead last varjamas... Ehk kõigile lugejatele õpetuseks: Hoidke oma väiksed lapsed lennuki vahekäikudest võimalikult kaugel. Seal on ohtlik. Lisaks kukkuvatele kohvritele ka veel vahekäikudes sõitvad riiulid jms. tavaar..

Ja autorent.. Kui ka sellest mööda ja korralikult mööda saadud, siis on suuremad reisi alguse ebaõnnevõimalused möödas. Täiesti arusaamatu matemaatiline maailm on Itaalia firma Maggiore lähenemine kindlustustele. Katoliiklikus maailmas ilmselgelt loevad tunded rohkem kui matemaatika.. Kõigepealt tuuakse sulle Fiat Scuda asemel - mis ikka üpris suur minibuss tundub olevat - Citroen 4 Picasso.. Kus lapsed pead kusagile pagansikusse toppima. Ja siis nagu ikka maksab autotooli rent Nädala eest 75 EUR-i. Üüratu summa.. Ja siis omavastutus 1300EUR-t. Ja varguse korral 2500 EUR. Aga siis pakutakse, et 100 EUR-i eest saab damage omavastutuse nulli ja seal sees lapsetool tasuta. No ok .. 25 EUR-i ennast muredest lahtiostmiseks. Tundub kuidagi isegi liiga odav - teeme ära. Ja siis 200 EUR-i eest lubatakse nullida ka varguse korral omavastutus. Nojahh .. võib tunduda aus deal.. kaks korda suurem omavastutus ja kaks korda suurem raha .. Aga no kuulge iga 13 renditud auto varastatakse? või nagu misasja? Kuidas jõutakse selliste summadeni.. Puhas petmine? Või siiski .. Et kui ei maksa - siis äkki lähebki auto lihtsalt oma teed? No ikkagi Maffia koduriik. Mul veel seitse päeva teada saada, kuidas sellega lood. Aga sellist kindlustust võtta nigu kuidagi ei soovinud ...

No comments:

Post a Comment