Casablanca

Lihtne kahetunnine rongisõit osutub keerulisemaks, kui esalgu arvatud. Noormees mu kõrval on näost kergelt roheline ja käib tualetivahet. Rongi kiirus on üle 380 kmh. Merehaigus? Või oleme kusagilt midagi karmimat Aafrika sutffi üles korjanud - eks aeg annab arutust. Kogu see kahtlane toit, mis läks minu kõhtu - tekitas probleeme hoopis reisikaaslases. 


Casablancasse kohale jõudes on suuremad probleemid möödas. Olukord on stabiliseerunud. Et saada tuge kõrgematelt jõududelt jätkame kiirelt Aafrika suuruselt teise mošee suunas mere kaldale. Teel sinna on võimalik jälgida merel betoonlainemurdjate peal kalastavaid kalureid, kes küll meile nähtavalt ühtki kala kätte ei saanud. 


Mošees toimuv jääb meile üsna segaseks. Kohale jõudes on kõikjal vaikus ja iga sissepääsu ees metallpiire ja selle taga valvurid. Vaatame nõutult ringi ja istume maha teadmisega, et kaugelt on maja nähtud, aga lähemat abi ei hinge- ega kõhuprobleemidele me siit ei saa. Hakkasime juba järgmist käiku ja sihtpunkti otsima. Kui äkki avanesid väravad - ja me saime siseneda mošee esisele platsile. Vahepeal olime saanud teadmise, et majja endasse saab vaid koos giidiga. Siiski suutsime ühest lahtisest uksest sisse imbuda ja igaks juhuks hoidsime end ühe giidiga grupi lähedusse. Siiani me ei tea kas kogu me tegevus oli legaalne või mitte - aga mošee alused pesuvannid nägime me ära. Natuke saime ka suure saali ukselt sisse kiigata - aga valvuri käeviibe oli selge - kaugemale me uskmatutena polnud oodatud. 


Casablanca linn ise oli ikka rohkem Aafrika, kui Tangier. Võib olla ka see, et me elame siin kesklinna piiril, kus sellist räpast ja vaest sagimist rohkem. Kaugemal on ka viisakamaid linnaosi ja vähem räpaseid kvartaleid, aga meil on juba pilt ja arvamus linnast olemas. Vaatame kas meid jätkub siia veel teisest ööks - või suundume edasi soojema päikese poole. 


Et olla oma paarimehena solidaarne otsustasin ka mina oma seedimise tuksi keerata. Kuna juba oli selge, et teod ja kohalikud hapendatud söögid mind najalt rivist välja ei löö - pöördusin traditsiooniliste ja surmkindlate variantide poole. Õhtuse jalgpalli kõrvale võetud krõpsud ja pähklid tegid oma töö hästi ja garanteerisid rahutu une ja sooja toa.  

No comments:

Post a Comment