Kus käisime - Tipud



Kanjon. Väga mõnus matk ka päevasel ajal. Kanjoni seinad varjavad matkajaid päikese eest. Tee pole lihtne ja päris kuiva jalaga läbi ei saa. Koos lastega minemiseks paras väljakutse. Päris lõpuni me rada kõndima ei hakanud. Koos seljas kantavate lastega oleks see just väiksematele liiga raske väljakutse. Aga ilusamad ja kitsamad kohad kanjonist nägime ära. Oli kindlasti rohkemat kui lihtsalt üks ilus metsamatk. 



Aphrodite vannid. Ilus väike park, kohati metsistunud. Lähedal rand, kus ujuda - või siis kui sulle kivised rannad ei meeldi ... siis saad jalgade valusust trotsidest vee sees ringi silkavat tütarlast taga ajada.. Valuuus .. Ja siis mitte tipp, kus Aphrodite raja alguses kivide peal juhtus jooksu pealt õnnetus mis päädis verise põlvega :( Ja siis apteegi otsimine, et see kõik korralikult puhastada  mis üsna hilise kellaaja tõttu lõppes hoopis Polise haiglas, kus üks abivalmis haiglaonu põlve puhastas ja plaasterdas. Et saime kokku lapitud. Pääsesime ehmatusega. 


Paphose Loomaed. Ma olen Tallinlasena alati mõelnud, kui tekkinud võimalus külastada loomaaeda, et mis sinna ikka minna.. Et ma ju Tallinnast. Meil on suur ja maailmakuulus loomaaed, mille üle iga Tallinnlane uhke on .. Nüüd siin Paphose loomaaias seistes otsin oma mälestustest teisi maailma loomaaedu .. ja tõden, et Tallinnlaste uhkus oma loomaia ja Mati Kaalu tehtud töö üle on täiesti ilmaasjata. Ma pole maailmas kusagil näinud nii trööstitud parki kui seda on Tallinna Loomaaed. Need muud on pigem sellised pargid, mida täiendavad loomad. Nii ka Paphose oma.. Lopsaks loodus, kaelkirjaku keel.. Papagoide tsirkus, kus linnud üle sinu peade lendavad.. Ja kui sa rahale veel eriti vihane oled - võimalus tiigripojaga pilti teha... Ootused, mis võivad ühel ränduril olla seotud ühe loomaaiaga, kuhu minnakse eelkõige lastele lõbu pakkuma, said kuhjaga ületatud. 

Oliivide park. Veel vahetult enne lennukile sõitu sai sisse keeratud. Eelnes pikalt mööda mägiteid - Küprosele kohaselt õnneks üsna korralikke mägiteid - sõitu. Ja taas üks ilus ja hooldatud park, kus saab kõhu täis, saab näha kuidas oliivist õli pressitakse ja sööta lambaid kitsi ja eesleid. Ilus rahulik paradiis kesk mägesid.

No comments:

Post a Comment